onderdeel van:    logo sam

  • Home
  • Nieuws
  • Minister Schouten brengt werkbezoek aan Stichting Leergeld

Minister Schouten brengt werkbezoek aan Stichting Leergeld

| Nieuws

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft afgelopen week bezoek gehad van de minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen Carola Schouten. Tijdens het bezoek van de minister was ook Gaby van den Biggelaar aanwezig, directeur van de vereniging Leergeld Nederland waar LGHIJ lid van is.

De kersverse minister wil heel graag kennismaken met mensen en instanties die in haar werkveld actief zijn. Leergeld is met 111 lokale stichtingen in zo’n 75% van alle gemeenten actief op het gebied van armoedebestrijding bij kinderen. LGHIJ is opgericht in 2007 en actief in Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel. Minister Schouten wilde geen lange verhalen van bestuurders, maar juist de ervaringen van mensen die als vrijwilliger werken en iemand uit de doelgroep en die dus opgroeit met geldzorgen. LGHIJ heeft de minister daarom graag ontvangen en coördinator Yolande Holleboom, intermediair Conny van der Knaap en een ouder die steun krijgt van LGHIJ hebben de minister te woord gestaan.

Laatste Nieuws

Wij zoeken: vrijwilligers die als adviseur willen optreden

| Nieuws
Wij zoeken: vrijwilligers die als adviseur willen optreden. De adviseur legt huisbezoeken af bij gezinnen die zich voor de eerste keer bij Leergeld aanmelden. Tijdens dat huisbezoek wordt uitgelegd wat Leergeld kan betekenen maar ook wordt informa...

Doneer uw energiecompensatie

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft dit jaar al meer dan 3000 aanvragen ontvangen waarvan er bijna 2700 zijn toegewezen. Dat is een toename van meer dan 50% ten opzichte van 2022. En natuurlijk willen we zoveel mogelijk kinderen helpen!

Wegens succes herhaald: De Blijdorpactie

| Nieuws
Vorig jaar ontving Leergeld Hollandsche IJssel op de Blijdorp actie zoveel enthousiaste reacties dat besloten is om de actie te herhalen.

Primeur: Participas; de duurzame, oplaadbare pas

| Nieuws
Leergeld Hollandsche IJssel is de eerste leergeldstichting die gaat werken met een duurzame, oplaadbare pas: De Participas. Het eerste budget dat op deze pas gaat worden gezet, is het schoolspullenbudget van 50 euro, bestemd voor jongeren die naar...

Squla... De leukste manier van leren!

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel biedt de mogelijkheid om de digitale leeromgeving Squla aan te vragen voor kinderen uit gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen.

Minister Schouten brengt werkbezoek aan Stichting Leergeld

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft afgelopen week bezoek gehad van de minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen Carola Schouten.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Copyright © 2023 Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Alle rechten voorbehouden.
Website: Lucians