onderdeel van:    logo sam

  • Home
  • Nieuws
  • Leergeld Hollandsche IJssel in zee met Aktiebikes

Leergeld Hollandsche IJssel in zee met Aktiebikes

| Nieuws

Capelle aan den IJssel –  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft op 25 juli 2020 het contract getekend met Aktiebikes aan de Wingerd in Capelle Schenkel. Deze fietsenleverancier kiest er voor om samen met Leergeld invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aktiebikes is sinds kort gevestigd aan de Wingerd in Capelle aan den IJssel. Dat is vlakbij het kantoor van Leergeld. Dat moest opvallen! Leergeld werkt graag samen met lokale ondernemers omdat de gemeente geld beschikbaar stelt voor het werk van Leergeld. Dat gemeenschapsgeld wordt ook ingezet om de lokale economie te stimuleren. Naast Aktiebikes voor fietsen heeft Leergeld ook afspraken met Zeker Digitaal voor laptops. Deze bedrijven leveren aan Leergeld tegen een gereduceerde prijs zodat meer kinderen geholpen kunnen worden met de beschikbare middelen.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Laatste Nieuws

Doneer uw energiecompensatie

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft dit jaar al meer dan 3000 aanvragen ontvangen waarvan er bijna 2700 zijn toegewezen. Dat is een toename van meer dan 50% ten opzichte van 2022. En natuurlijk willen we zoveel mogelijk kinderen helpen!

Wegens succes herhaald: De Blijdorpactie

| Nieuws
Vorig jaar ontving Leergeld Hollandsche IJssel op de Blijdorp actie zoveel enthousiaste reacties dat besloten is om de actie te herhalen.

Primeur: Participas; de duurzame, oplaadbare pas

| Nieuws
Leergeld Hollandsche IJssel is de eerste leergeldstichting die gaat werken met een duurzame, oplaadbare pas: De Participas. Het eerste budget dat op deze pas gaat worden gezet, is het schoolspullenbudget van 50 euro, bestemd voor jongeren die naar...

Squla... De leukste manier van leren!

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel biedt de mogelijkheid om de digitale leeromgeving Squla aan te vragen voor kinderen uit gezinnen die dit zelf niet kunnen betalen.

Minister Schouten brengt werkbezoek aan Stichting Leergeld

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (LGHIJ) heeft afgelopen week bezoek gehad van de minister voor armoedebeleid, participatie en pensioenen Carola Schouten.

Gulle gevers bedankt!

| Nieuws
Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 2021 vele mooie giften ontvangen. Van niet al die donaties is bekend van wie het komt en daarom wil de stichting alle gulle gevers bedanken.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Copyright © 2023 Stichting Leergeld Hollandsche IJssel. Alle rechten voorbehouden.
Website: Lucians