Skip to main content

onderdeel van:    logo sam

Leergeld Hollandsche IJssel in zee met Aktiebikes

Capelle aan den IJssel –  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft op 25 juli 2020 het contract getekend met Aktiebikes aan de Wingerd in Capelle Schenkel. Deze fietsenleverancier kiest er voor om samen met Leergeld invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Aktiebikes is sinds kort gevestigd aan de Wingerd in Capelle aan den IJssel. Dat is vlakbij het kantoor van Leergeld. Dat moest opvallen! Leergeld werkt graag samen met lokale ondernemers omdat de gemeente geld beschikbaar stelt voor het werk van Leergeld. Dat gemeenschapsgeld wordt ook ingezet om de lokale economie te stimuleren. Naast Aktiebikes voor fietsen heeft Leergeld ook afspraken met Zeker Digitaal voor laptops. Deze bedrijven leveren aan Leergeld tegen een gereduceerde prijs zodat meer kinderen geholpen kunnen worden met de beschikbare middelen.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring