Skip to main content

onderdeel van:    logo sam

Leergeld: Armoede wordt zichtbaarder

IJsselgemeenten-  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in het eerste half jaar van 2020 652 aanvragen toegekend aan kinderen in Capelle- en Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. Over heel 2019 was dat aantal 560.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Leergeld Hollandsche IJssel werkt sinds dit jaar nauwer samen met drie andere grote hulporganisaties (Nationaal Fonds Kinderhulp, Jarige Job en Jeugdfonds Sport en Cultuur). Deze samenwerking heet Sam&. Via de website Samenvoorallekinderen.nl kunnen eenvoudig aanvragen gedaan worden. De aanvraag komt automatisch bij de juiste stichting terecht. Ongetwijfeld is naast Corona deze samenwerking ook oorzaak van de toename.

Leergeld Hollandsche IJssel maakt zich grote zorgen hoe de kwetsbare leerlingen uit deze zo moeilijke tijd zullen komen.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring