Skip to main content

onderdeel van:    logo sam

18.500 euro voor Leergeld Hollandsche IJssel

De week van maandag 7 tot en met zaterdag 12 september stond op Golfbaan Hitland in het teken van de jaarlijkse goede doelen golfweek. In totaal is er maar liefst 30.000 euro bij elkaar gegolfd in een week tijd.

De opbrengst is verdeeld onder vier (lokaal georiënteerde) goede doelen. De golfweek in 2020 is een jubileumeditie, Golfbaan Hitland bestaat in september 2020 namelijk 25 jaar. Met het thema “Sportief & Culinair genieten” zijn tijdens de golfweek dagelijks diverse openbare evenementen georganiseerd waarbij de baan kosteloos ter beschikking is gesteld voor het
goede doel.

Alle deelnemers aan de golfweek hebben een 9 of 18 holes ronde gegolfd in combinatie met een dagelijks wisselend programma op het gebied van borrel, lunch en/of diner. Daarnaast zijn er extra opbrengsten door een loterij en veiling. Het grootste gedeelte van de opbrengst (18.500 euro) komt ten gunste van Stichting Leergeld Hollandsche IJssel (verzorgingsgebied Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel).

Deze stichting helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Voor Stichting Zuidplas Helpt is een cheque ter beschikking gesteld van 7.500 euro voor de sponsoring van 150 kerstpakketten. Stichting Zuidplas Helpt zet zich in voor mensen die zich in een schrijnende, uitzonderlijke situatie bevinden waarbij (financiële) voorzieningen tekortschieten of zelfs ontbreken.

Een bedrag van 2000 euro is gereserveerd om in Hit eten & drinken een diner voor alleenstaande ouderen te organiseren tijdens de feestdagen. Het resterende bedrag van 2000 euro is beschikbaar gesteld voor sponsoring van jeugdgolf, als budget om in samenwerking met Golfclub Hitland allerlei leuke activiteiten te organiseren voor jeugd en de promotie van jeugdgolf. Dankzij Golfclub Hitland is het bedrag verdubbeld naar 4000 euro.

Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte!

Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring