Acties

Sam& met Leergeld naar Diergaarde Blijdorp

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel stelt onder voorwaarden Toegangskaarten beschikbaar aan gezinnen die vanwege de lockdown zolang binnen hebben moeten blijven, om een dagje uit te gaan in diergaarde Blijdorp. Deze actie wordt mogelijk gemaakt dankzij onze sponsoren. Gezinnen uit Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel die aan de voorwaarden voldoen kunnen een aanvraag indienen.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling, bijles of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Dankzij de opbrengst van de golfweek van golfbaan Hitland en een sponsor die anoniem wil blijven heeft Leergeld Hollandsche IJssel, in samenwerking met diergaarde Blijdorp een groot aantal toegangsbewijzen weten te bemachtigen. “We slaan twee vliegen in één klap”, vertelt Paul van den Eijnden, voorzitter van de stichting. “We gunnen gezinnen die het niet breed hebben een leuke dag in de diergaarde én we helpen diergaarde Blijdorp in deze barre tijden”. Leergeld hoopt op een groot aantal aanvragen. Komt u in aanmerking of weet u iemand die in aanmerking komt? Vul dan de aanvraag in op www.samenvoorallekinderen.nl. Vergeet vooral niet om een recent inkomensspecificatie te uploaden bij de aanvraag en aan te geven of 1 of 2 ouders er mee gaan met het kind of de kinderen.

Lees meer

Schoolspullenpas kan vanaf 1 april worden aangevraagd

IJsselgemeenten- Stichting Leergeld Hollandsche IJssel stelt voor degenen die er voor in aanmerking komen ook in 2021 de schoolspullenpas beschikbaar. De pas is € 50 euro waard en kan uitsluitend gebruikt worden voor schoolspullen bij de aangesloten winkeliers. Aanvraagtermijn is van 1 april tot en met 31 mei 2021.

Deze fantastische actie is mogelijk gemaakt door onze trouwe lokale sponsors. De pas is aan te vragen voor kinderen tot 18 jaar die komend schooljaar Voortgezet Onderwijs, MBO of HBO volgen. Het besteedbaar gezinsinkomen mag maximaal 120% van de bijstandsnorm zijn of een hoger inkomen met aantoonbare schulden. Een recent kopie van het inkomen graag uploaden bij de aanvraag.

De pas is aan te vragen via de website www.leergeldijssel.nl of www.samenvoorallekinderen.nl

Er is een beperkt aantal passen beschikbaar dus wacht niet te lang met het indienen van de aanvraag!

Lees meer

Leergeld verstrekt schoolspullenpas

IJsselgemeenten-  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel gaat komende zomer minimaal 250 schoolspullenpassen beschikbaar stellen aan leerlingen in het voortgezet onderwijs of zij die er voor het eerst naar toe gaan. De passen zijn € 50 waard. De actie is een extraatje en wordt mogelijk gemaakt door de sponsoren die Leergeld fantastisch ondersteunen.

Om in aanmerking te komen is een aantal criteria van toepassing:
–  Het kind moet wonen in Capelle aan den Ijssel, Krimpen aan den IJssel of Zuidplas;
–  Uw besteedbaar inkomen is niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm;
–  U stuurt een kopie van uw uitkering of salaris mee.
De aanvraag kan ingediend worden vanaf 1 april tot en met 31 mei 2020. Maar wees er snel bij want op is op! Aanvragen kan via www.leergeldijssel.nl of via de website van Sam& www.samenvoorallekinderen.nl

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl

Lees meer