Stichting Leergeld uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie 2019

Stichting Leergeld uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie 2019
Stichting Leergeld uitgeroepen tot vrijwilligersorganisatie 2019

IJsselgemeenten-  Met de titel ‘Capelse vrijwilligersorganisatie van het jaar’ werden de vrijwilligers van stichting Leergeld Hollandsche IJssel afgelopen donderdag verrast door wethouder Marc Wilson. 

Bij de stichting zetten 20 actieve vrijwilligers zich in voor kinderen in de gemeenten Capelle, Krimpen en Zuidplas. In 2019 zijn 560 kinderen geholpen.
Onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen’ helpt stichting Leergeld kinderen uit gezinnen met een laag inkomen.
Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur, het Nationaal Fonds Kinderhulp en stichting Jarige Job hebben hun krachten gebundeld in SAM& om zodoende nog meer kinderen te bereiken. 

Een aanvraag kan worden ingediend via de site van SAM& op  www.samenvoorallekinderen.nl

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel helpt kinderen van 4 t/m 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120% van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. De Stichting realiseert dat door o.a. het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7, kosten voor een schoolreis als aanvulling op de gemeentelijke regeling of een aanvulling op het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Voor meer informatie: zie de website www.leergeldijssel.nl