1 juni Landelijke Leergeld Dag

Leergeld heeft 1 juni uitgeroepen tot de Landelijke Leergeld Dag. Deze dag vieren wij ieder jaar op een andere locatie in het land. Op de Landelijke Leergeld Dag vragen we via een kort, gevarieerd programma aandacht voor sociale uitsluiting van kinderen in armoede en voor het werk van Stichting Leergeld. We doen dit speciaal op 1 juni: de Internationale Dag van het Kind.

Het thema van de Landelijke Leergeld Dag 2019 is: hoge schoolkosten als drempel om mee te kunnen doen. Voor aanvang van een nieuw schooljaar en soms ook tijden het schooljaar worden ouders regelmatig geconfronteerd met een flink bedrag aan school gerelateerde kosten, waarvan het vrijwillige karakter niet altijd even duidelijk is en dat niet zomaar voor alle ouders op te brengen is. Uitsluiting van kinderen uit minimagezinnen ligt daardoor op de loer. Leergeld Nederland vraagt aandacht voor deze situatie en roept scholen op om er, voor te zorgen dat álle kinderen op school mee kunnen doen.

Leergeld Hollandsche IJssel ondersteunt deze actie van harte. Nog steeds wordt de stichting geconfronteerd met vragen van ouders om steun teneinde de schoolkosten te kunnen betalen.

Het niet betalen van deze kosten kan leiden tot uitsluiting van de kinderen van deelname aan bv. Schoolreizen en andere schoolactiviteiten. Een buiten spel (soms letterlijk) van kinderen aan participatie in de samenleving moet voor een ieder een onoverkomelijke zaak zijn.

Dit persbericht zal dan ook door Leergeld Hollandsche IJssel verspreid worden onder de scholen in Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.