Gezocht! Intermediairs

Stichting Leergeld

Is een vrijwilligersorganisatie die kinderen helpt die in armoede moeten leven, onder het motto ‘Nu meedoen is straks meetellen!’ De stichting verstrekt geen geld maar onder bepaalde voorwaarden goederen zoals bijvoorbeeld een fiets om op school te komen, laptop om de studie goed te kunnen volgen of sportkleding om mee te kunnen doen met sporten. 

Wij zoeken:

Vrijwilligers die als intermediair willen optreden

De intermediair legt huisbezoeken af bij de nieuwe gezinnen binnen Capelle aan den IJssel, Krimpen a/d IJssel en Zuidplas De intermediair legt uit wat Leergeld kan betekenen voor de gezinnen, maar wijst de mensen ook op wettelijke voorzieningen waarop zij mogelijk recht hebben. De intermediair wijst de gezinnen daarin ook de weg om achter deze voorzieningen aan te kunnen gaan. Bij het huisbezoek worden administratieve gegevens opgenomen en worden de eerste aanvragen voor de kinderen genoteerd. De intermediair wordt getraind en ingewerkt voordat diegene zelfstandig op huisbezoek mag gaan.

Wat vragen wij?:

 • Positieve en enthousiaste instelling
 • Voor langere tijd beschikbaar
 • Enige ervaring in administratieve processen
 • Respectvolle omgang met de gebruiken van de verschillende culturen
 • Goede beheersing Nederlandse taal
 • Beschikbaarheid van minimaal 2 dagdelen per week.
 • Bij voorkeur over eigen vervoer beschikkend

Wat bieden wij?:

 • Vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team dat 1x per maand bij elkaar komt
 • Opleiding tot intermediair
 • Ondersteuning bij het vrijwilligerswerk
 • Kleine vrijwilligersvergoeding.

Wilt u iets betekenen voor kinderen die het hard nodig hebben?

Neem dan contact op met Stichting Leergeld Hollandsche IJssel 

W.A.de Bruin (voorzitter)

Email: voorzitter@leergeldijssel.nl

of bel 

010 4504208/ 06 227 887 21