Stichting Leergeld in zee met Goerami Computers

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel e.o. in zee met Goerami Computers

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel en omgeving is een samenwerking aangegaan met Goerami Computers uit Capelle aan den IJssel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren, repareren en onderhoud van computers. Op 12 maart 2018 hebben beide partijen hiertoe een overeenkomst getekend.

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel e.o.  helpt kinderen, van wie de ouders een inkomen hebben van maximaal 120% van de bijstandsnorm. De stichting verstrekt geen geld maar helpt in natura om kinderen mee te kunnen laten doen. Bijvoorbeeld de verstrekking van een fiets om op school te komen of een laptop om te ondersteunen bij het onderwijs. In het kader van verdere professionalisering is samenwerking gezocht met Goerami Computers. Vanaf nu krijgen de kinderen die daarvoor in aanmerking komen een kwalitatief goede laptop die uitstekend geschikt is voor het schoolwerk. “Ik doe dit graag omdat ik het zie als maatschappelijk ondernemen. Ook kleinere bedrijven kunnen iets betekenen voor mensen in de omgeving die het wat minder hebben dan anderen”, aldus Erik van Stijn, eigenaar van Goerami Computers

Stichting Leergeld Capelle a/d IJssel e.o. was tot voor kort vrijwel alleen werkzaam in Capelle aan den IJssel maar zal op zeer korte termijn ook in de gemeente Zuidplas en Krimpen aan den IJssel actief worden.