Skip to main content

onderdeel van:    logo sam

Doneer & Steun
Stichting Leergeld

Doneer aan Stichting Leergeld Hollandsche IJssel

Doneer uw energiecompensatie!

Krijgt u net als vele andere huishoudens in de maand november en december €190,- energiecompensatie? En heeft u dit niet nodig? Doneer uw energiecompensatie aan Stichting Leergeld Hollandsche IJssel en help zo tientallen kinderen en hun gezinnen!

U kunt uw gift overmaken op NL 85 RABO 0132 5416 53 t.n.v. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

Stichting Leergeld vraagt uw steun!

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel is er om kinderen in de schoolgaande leeftijd gelijke kansen te bieden en te laten meedoen in de maatschappij. Dit doen wij door hun ouders/verzorgers die het (tijdelijk) financieel zwaar hebben, te ondersteunen met bijvoorbeeld een laptop voor school of een fiets om mee naar het voortgezet onderwijs te gaan. Zo kunnen deze kinderen meedoen, net zoals alle andere kinderen: Dáár gaat het bij Leergeld om.

Leergeld is nodig want momenteel leeft in Nederland 1 op de 8 kinderen in armoede. In Capelle is dit zelfs 1 op de 5 kinderen. 

Doneer/Ondersteun ons

De Stichting is voor haar financiële middelen volledig afhankelijk van subsidies en giften. Help ons om zoveel mogelijk kinderen gelijke kansen te bieden en steun ons met een gift dan wel met een periodieke (maand/kwartaal/jaar) bijdrage.

ANBI
De Stichting is in het bezit van de verklaring van de Belastingdienst dat zij een Algemeen Nut Beogende Instelling is (de zgn. ANBI verklaring).

Periodieke schenking

Met een periodieke gift biedt u ons zekerheid en continuïteit. Een periodieke gift is geheel aftrekbaar. Informatie hierover is te vinden op www.belastingdienst.nl/anbi

Indien u daartoe bereid bent, vraagt de Stichting u dit kenbaar te maken via info@leergeldijssel.nl. De voorzitter neemt vervolgens contact met u op om éen en ander te bespreken en te regelen.

Schenkingsovereenkomst

Met een schenkingsovereenkomst laat je als donateur geen belastinggeld liggen. In deze overeenkomst wordt vastgelegd dat je, voor de duur van 5 jaar, een vast bedrag per jaar aan de stichting schenkt. Er geldt dan geen minimumdrempel van 1% en er is ook geen maximum aan de aftrekbaarheid van de gift. Dat betekent al snel dat de fiscus 42% of zelfs 52% van de gift aan de gever terugbetaalt.

Onze sponsors

    Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

    Blijf op de hoogte!

    Ik ga akkoord met de Privacyverklaring
    Ik ga akkoord met de Privacyverklaring